ALL augmentatie

Bij een zeer instabiele knie met een afgescheurde kruisband. Wordt er soms als aanvulling bij de voorstekruisband reconstructie een ALL augmentatie verricht. Dit gebeurt direct bij de kruisband operatie, dit kost +/- 10 minuten extra tijd.

Dit is een open operatie met een huidsnede van ongeveer 10 cm. Er wordt ee­n strip van de tractus iliotibialis gebruikt (pees blad buitenkant bovenbeen). De peesstrip blijft bij de aanhechting op het onderbeen vast zitten en om de buitenband van de knie geslagen (LCB band) en terug vast gezet op het bovenbeen.


Dit staat ook bekend als de: Modified lemaire tenodese

Nabehandeling

De nabehandeling is niet anders dan na een standaard voorstekruisband reconstructie. Wel krijgt u een extra litteken aan de buitenkant van de knie +/-5 cm. (zie ook de foto hier onder 1 jaar na de operatie)

Rechter knie: hierop ziet u de hechtingen rond de knie aan het einde van de operatie na een voorste kruisband reconstructie en ALL augmentatie . De extra snee is links boven op het plaatje i.v.m. de ALL

Dit is een linker knie 1 jaar na voorste kruisband reconstructie + ALL augmentatie. Hierop zijn de littekens te zien van de operatie